-

Vanliga frågor

-och svar

Precis som andra yrken som förknippas med kvinnor ligger den avtalsenliga lönen mycket lågt inom städbranschen, vilket vi korrigerar. Vi ger egentligen bara våra kvinnliga anställda samma lön som män med motsvarande arbetsbelastning har.

Feminism är inte ett sätt att tänka och 50-femme är inte den ultimata lösningen den patriarkala problematiken. Vår affärsidé är att balansera upp branschen samt skapa en debatt om varför samhället ser ut som det gör. Det vill vi att fler skall prata om

Det finns olika teorier om detta. Bland annat att kvinnor ställer högre krav på ordning, att kvinnor har andra ögon som ser damm bättre samt att hushållsarbete vägs upp genom att männen faktiskt mekar med bilen (som ofta även utgör en hobby). Vi går mer på teorin om att vi alla föds in i ett samhälle där kvinnor förväntas ta mer ansvar för sig själva och för andra människor än vad män lär sig göra. Kraven på kvinnor själva är högre. Det är inte männens fel, men männen har också en skyldighet att läsa på och anstränga sig för att se sina privilegier.

Jämställdhet kan per definition inte gå för långt.