Göteborg: 031 - 55 66 77

Stockholm: 08 - 400 30 500

Telefontid vardagar 09:00-16:00 - Lunch 12:00-13:30 - Övrig tid kan vi nås via e-post och sms

Göteborg: 031-55 66 77
Stockholm: 08-400 30 500
Telefontid vardagar 09:00-16:00 
Lunch 12:00-13:30 
Övrig tid kan vi nås via e-post och sms

Vanliga frågor

-och svar

I den feministiska diskursen kritiseras ofta det kapitalistiska idealet, som en av mekanismerna som driver ojämlikhet. Oavsett vilken åsikt man tillskriver sig befinner vi oss alla i en kapitalistisk struktur, och måste förhålla oss till denna. På 50-femme får personalen i snitt 30% högre lön än sina branschkollegor, på så vis kan kvinnor med ett traditionellt lågavlönat yrke försörja sig med en trygg och stabil inkomst. Vi anser att ekonomisk självständighet är en viktig del av kvinnors frigörelse, just eftersom vi lever i en kapitalistisk struktur. Detta är också vårt existensberättigande, vi syftar till att göra skillnad för enskilda kvinnor och för branschen i stort.

För att underlätta för städpersonalen får du gärna plocka undan lösa föremål. Ibland hinner man som kund inte göra detta, vilket såklart är helt okej. Vi anpassar städningen efter dina behov.

När du blir återkommande kund hos oss planerar vi alltid in samma städerska löpande hos dig. För oss är det viktigt att matcha uppdrag med rätt städerska, för att du ska känna dig trygg och för att vår personal ska ha kontinuitet i sitt schema. Vid sjukdom eller ledighet kan vi behöva skicka någon annan, givetvis efter att ha pratat med dig om detta.

Här kan du läsa vilka moment som ingår i en storstädning.
Här kan du läsa vilka moment som ingår i en flyttstädning.
Här kan du läsa vilka moment som ingår i en löpande hemstädning.

Löpande hemstädning innebär att du varje, varannan eller var fjärde vecka får hemstädning som utförs av samma städerska. Du betalar samma pris varje månad. Skulle du behöva avboka städningen läggs timmarna i din timbank, som du får utnyttja för att boka extra städning eller några av våra tilläggstjänster.

Du får gärna använda vårt formulär för att fylla i dina uppgifter, så återkommer vi till dig med en offert. Du kan även kontakta oss via mail på info@50-femme.se eller via telefon.

Nej, ni behöver inte vara hemma när vi städar. Det går fint att lämna nyckel till oss, som förses med en anonymiserad nyckelbricka som registreras i vårt slutna system. Du kan även välja att släppa in oss när städningen börjar.

I de fall som kund inte är nöjd så tillämpar vi en tre dagar-garanti som innebär att vi inom tre arbetsdagar vill komma och komplettera städningen, för att du som kund ska vara nöjd. Självklart betalar du inte för denna komplettering.

Vi, och vår personal, omfattas av ansvarsförsäkring via IF. Det innebär att vi kompenserar eventuell skada hos dig som orsakats av oss. Kontakta oss så löser vi det praktiska.

Du faktureras innevarande månad.

Vi har kollektivavtal med Kommunal och ser till att, utöver att agera avtalsenligt, avlöna vår personal med skälig lön och bonusar.

Vi tar alltid med städmedel, trasor och mopp. Som kund förväntas du ha dammsugare och hink hemma. För oss är det viktigt att vår personal använder miljövänligt medel som är anpassat efter känsliga ytor. Städmaterial och användningen av dessa är en arbetsmiljöfråga som vi tar på stort allvar. Vi använder av den anledningen inte heller medel i sprayflaskor, då dessa försämrar lungfunktionen hos den som städar.

50-femme logga vit

50-femme grundades 2018 med en tydlig vision om att göra något annorlunda. Idéen växte fram ur en frustration kring samhällets orättvisor och en vilja att skapa förändring på riktigt. Tanken var att utmana en prispressad bransch där lönerna är låga, anställningsvillkoren osäkra och kraven orimliga. Vi vill göra revolt, ifrågasätta rådande normer, skapa en diskussion kring fenomenet lågbetalda kvinnodominerade yrken. 50-femme blev verklighet och i dag kan vi erbjuda trygga anställningsvillkor och i snitt 25% högre lön än avtalsenligt.

Klicka här för att se vad andra säger om oss -

- Vi finns i Göteborg & Stockholm -

Följ oss på Instagram och Facebook